Cijeli svijet se smije navijačima HSV-a: Slavili plasman u Bundesligu, a onda shvatili da nisu ušli

Nevjerovatno

Cijeli svijet se smije navijačima HSV-a: Slavili plasman u Bundesligu, a onda shvatili da nisu ušli

E. Škorić

HSV je bio na korak od plasmana u Bundesligu, a navijači ovog slavnog njemačkog kluba po završetku utakmice utrčali su u teren da proslave plasman u viši rang, ali ubrzo su shvatili da nisu uspjeli.

HSV je gostovao u Sandhausenu, te je pobijedio sa 1:0. Činilo se u tom trenutku da će HSV kao drugi na tabeli izboriti promociju u Bundesligu, pošto je Heidenheim istovremeno igrao 2:2 u Regensburgu.

I dok su navijači HSV-a slavili, Heidenheim je zabio gol za 3:2 u 100. minuti. Utakmica je produžena najmanje 15 minuta. Na kraju je Regensburg ispao iz lige, a Heidenheim kao prvi ide u Bundesligu.

Direktan plasman u Bundesligu izborio je i Darmstadt kao drugi na tabeli, dok će HSV koji je bio treći sa 66 bodova morati u razigravanje, a tamo će odmjeriti snage sa Stuttgartom.

Navijačima HSV-a neće biti sada lako, kada su shvatili da je borba za Bundesligu tek počela.

Slijede dueli sa Stuttgartom i biće to prilika da se izbori povratak u Bundesligu, ali to neće biti nimalo lagano.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

HSV je u maju 2018. godine ispao po prvi put iz Bundeslige i još uvijek ne uspijeva da se vrati u elitu.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
AR456AL u NJEMACKOJ..hahahaah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi