HSV gurnuo Werder na rub provalije, Spahiću 90 minuta
Foto: EPA

Bundesliga, 31. kolo

HSV gurnuo Werder na rub provalije, Spahiću 90 minuta

Prva utakmica 31. kola Bundeslige ponudila je duel Hamburga i Werdera, a na kraju su se radovali domaći (2:1).

HSV je poveo već u 5. minuti, kada je Lasogga postigao svoj prvi gol na utakmici. Već u 32. minuti, domaći su poveli sa 2:0, a ponovo je strijelac bio Lasogga.

Gosti su priliku za rezultatski priključak propustili u 57. minuti, kada je iskusni Pizarro promašio jedanaesterac. Osam minuta kasnije, Ujah je pogodio za smanjenje rezultata na 2:1, ali to je bilo sve što su momci iz Bremena uradili u Hamburgu večeras.

Emir Spahić je odigrao svih 90 minuta u redovima pobjedničkog tima i još jednom je bio na visini zadatka.

HSV je ovom pobjedom napravio krupan korak ka osiguranju mirnog završetka sezone, jer se sada nalazi na 10. mjestu sa 37 bodova. Werder je na rubu provalije, obzirom da je 16. na tabeli sa samo četiri boda više od pretposljednjeg Frankfurta, koji ima i utakmicu manje.

Bundesliga, 31. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

HSV - Werder 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi