HSV i Koeln sve bliže povratku u elitu

2. Bundesliga

HSV i Koeln sve bliže povratku u elitu

E. Škorić

Tek je 16. kolo, ima još puno do kraja sezone, ali za sada izgleda kao da će se HSV i Koeln ekspresno vratiti u Bundesligu.

HSV i Koeln su večeras u okviru 16. kola upisali nove pobjede i drže čvrsto prve dvije pozicije koje ujedno znače promociju u viši rang. A tamo i HSV i Koeln itekako pripadaju.

Hamburški klub je s 1:0 savladao Paderborn, a strijelac je bio Narey u 11. minuti i ovaj tim sada ima 34 boda, dok je na bod manje Koeln.

Jarčevi su trijumfovali kod Regensburga s 3:1, a strijelci su bili Drexler dva puta (jednom asistirao) i jednom Terodde. Adamyan je postigao utješni gol za Regensburg.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Iza HSV-a i Koelna nalaze se Union Berlin, St. Pauli, Bochum, Kiel... Ali nekako i oni neutralni posmatrači žele da se HSV i Koeln vrate u elitu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti