HSV razbio Nurnberg u gostima, golman domaćih imao očajnu noć
Golman Nurnberga nije imao svoju noć

Ekipa Dietera Heckinga se iskupila za kiks u 1. kolu

HSV razbio Nurnberg u gostima, golman domaćih imao očajnu noć

S. Pašalić

HSV je u posljednjoj utakmici 2. kola njemačke 2. Bundeslige savladao u gostima Nurnberg sa visokih 4:0.

Nakon što je u 1. kolu napravio kiks na svom terenu i odigrao samo 1:1 protiv Darmstadta, HSV je bio uvjerljiv protiv ekipe koja je prošle sezone igrala u Bundesligi.

Već u 12. minuti gosti su stigli do vodstva kada je Dudziak preciznim udarcem sa ruba šesnaesterca savladao golmana Nurnberga za 1:0.

Gosti su ubrzo stigli i do drugog gola kada je Kittel postigao sjajan gol iz slobodnog udarca i povećao vodstvo svoje ekipe.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Nastavak nije donio nikakve promjene pa je u 72. minuti Narey sa ruba šesnaesterca postigao gol za 3:0 i veliku prednost HSV-a.

Na kraju je Handwerker u 81. minuti postigao gol za 4:0 i stavio tačku na očajno izdanje ekipe Nurnberga pred svojim navijačima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi