HSV imenovao novog šefa struke

Nakon neuspjeha u Cvajti

HSV imenovao novog šefa struke

S. Grebović

Nakon što su 2018. godine popularni Dinosaurusi prvi put u historiji ispali iz Bundeslige, godinu dana kasnije nisu uspjeli da se vrate u prvi rang fudbala u Njemačkoj.

Iskusni 54-godišnji stručnjak jučer je imenovan za prvog trenera kluba osnovanog davne 1887. godine, koji je i zvanično predstavljen.

"Naš glavni fokus biće da vratimo klub tamo gdje pripada. Veoma mi je drago što sam dobio poverenje čelnih ljudi Hamburgera. Narednih dana razgovaraću pojedinačno sa igračima, nakon čega ćemo donijeti neke odluke", izjavio je Hecking koji je potpisao jednogodišnji ugovor sa timom sa sjevera Njemačke, uz opciju produženja ako se plasira u Bundesligu.

Iskusni njemački stručnjak je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri između ostalih vodio Borussiu Monchengladbach, Hannover i Wolfsburg.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi