Filip Bilbija iz HSV-a prešao u Paderborn

Potencijalni bh. reprezentativac

Filip Bilbija iz HSV-a prešao u Paderborn

E. Ganibegović

Novi zanimljiv transfer ozvaničen je između dva njemačka drugoligaša, HSV-a i Paderborna. Filip Bilbija novi je igrač drugog navedenog kluba.

Filip Bilbija, krilni fudbaler, a po potrebi i napadač, rođen je u Berlinu 2000. godine i cijelu dosadašnju karijeru proveo je u Njemačkoj.

Godine 2018. je kao junior prešao iz Zehlendorga u Ingolstadt gdje je i počeo karijeru na seniorskom nivou, da bi prošlog ljeta stigao u HSV besplatno. 

Sada je ostvario novi transfer i za pola miliona eura otišao u Paderborn gdje će nastaviti karijeru. 

Prošle je sezone u popularnoj Cvajti u dresu HSV-a igroan a 14 utakmica i postigao je jedan pogodak. 

Oglasi

Ono što je zanimljivo jeste svakako da vodi porijeklo iz Bosne i Hercegovine, te ja kao takav potencijalni reprezentativac naše zemlje.

Cvajta već daje nekoliko Zmajeva. Haris Duljević je nekoliko puta pozivan kao član Hanse Rostock koju je napustio u međuvremenu, dok je standardan golman St. Paulija, Nikola Vasilj.

Još jedan standardni Zmaj prije nekoliko dana stigao je u Cvajtu i to u redove HSV-a. U pitanju je stoper Dennis Hadžikadunić.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Što se Filipa tiče, njegov brat Aleksandar također je fudbaler, no igra na nižem nivou. Ovaj 25-godišnji desni bek igra za Greifswalder FC u takmičenju Regionalliga Northeast, četvrtom rangu njemačkog fudbala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi