Sada ili nikad: HSV šesti put napada Bundesligu, milijarder upumpao veliki novac u klub

Žele da se vrate u elitu

Sada ili nikad: HSV šesti put napada Bundesligu, milijarder upumpao veliki novac u klub

Edmir Škorić
Teme:

HSV je ispao od Stuttgarta u razigravanju za Bundesligu, pa će barem još jednu sezonu provesti u Drugoj ligi.

Poznato je da je HSV u velikoj drami u posljednjem kolu 2. Bundeslige ostao bez promocije jer je Heidenhem u nadoknadi postigao dva gola.

Slavni njemački klub morao je u razigravanje protiv Stuttgarta, koji je bio daleko bolji u dva meča i osigurao ostanak u eliti, dok će Hamburžani naredne sezone po šesti put napasti povratak u najviši rang.

Milijarder Klaus-Michael Kuhne, investitor i dioničar kluba, dao je HSV-u 30 miliona eura kako bi se konačno klub vratio u Bundesligu.

Kuhne (86) trenutno posjeduje 15,21 posto dionica u HSV-u. On već dugi niz godina podržava HSV.

HSV je posljednji put u Bundesligi igrao u sezoni 2017/18, da bi narednih pet godina igrao u 2. Bundesligi. Završavao je tri puta na četvrtom i dva puta na trećem mjestu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Klub je osvajao u prošlosti tri puta prvenstvo Njemačke, dva puta Kup te zemlje, a ima i zapažene rezultate u Evropi.

Svojevremeno je dres HSV-a nosio i Hasan Salihamidžić, dok je veliki trag ostavio bivši kapiten bh. reprezentacije Sergej Barbarez. Također, član HSV-a bio je i Emir Spahić, još jedan proslavljeni bivši reprezentativac naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi