Htio ga Manchester United, završio u Chelseaju!

Sjajni stoper će put Londona

Htio ga Manchester United, završio u Chelseaju!

E. Škorić

Iako se dugo povezivao s Manchester Unitedom, Jules Kounde na pragu je potpisao za Chelsea.

Stoper Seville bio je na meti Uniteda, ali su Crveni vragovi na kraju doveli u odbranu Raphaela Varanea, dok će Kounde put Londona.

22-godišnji Francuz povezivao se s mnogim velikanima, ali Fabrizio Romano tvrdi da su zvanično otvoreni pregovori Chelseaja i Seville i da će ovaj sjajni defanzivac potpisati za aktuelnog prvaka Evrope.

Njegova tržišna vrijednost procjenjuje se na 60 miliona eura, ali Chelsea bi mogao da plati i više od toga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kounde je odigrao već 63 meča za Sevillu u La Ligi i postigao je tri gola. Ima trofej Evropske lige sa Andalužanima, a igrao je i Ligu prvaka. Prije Seville bio je član Bordeauxa u kojem je ponikao.

On bi trebao da postane prvo veliko pojačanje za tim Thomasa Tuchela ovog ljeta.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adoii97
United je od pocetka htio Varana, i to se ostvarilo. Nije ni cudo sto su Spanci htjeli toliko superligu, pa englezi ih satrase ove godine sa transferima.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi