Bizaran potez Kepe: Dvije godine nakon haosa sa Sarrijem odlučio da objasni zašto je odbio izmjenu

Poslao izvinjenje bivšem treneru

Bizaran potez Kepe: Dvije godine nakon haosa sa Sarrijem odlučio da objasni zašto je odbio izmjenu

E. Čaušević

Španski golman Kepa Arrizabalaga izgubio je prošle sezone status prvog golmana u Chelseaju.

Kepa je u londonski klub stigao iz Athletic Bilbaa za čak 80 miliona eura na ljeto 2018. godine, te je imao status prvog golmana dok je trener ovog tima bio Maurizio Sarri.

Međutim, sve se promijenilo u samom finišu njegove prve sezone kada je Chelsea igrao u finalu engleskog Liga kupa protiv Manchester Cityja.

Ova utakmica otišla je u produžetke, a pred kraj drugog produžetka Sarri je u igru htio da ubaci rezervnog golmana Willyja Caballera koji je bio poznat po tome što je odličan u penalima, ali onda je nastao haos.

Četvrti sudija je pokazao da je vrijeme za izmjenu, ali su svi ostali u šoku nakon što je Kepa odbio da izađe s terena. Sarri je ljutito skakao oko klupe jer nije moga da vjeruje šta se dešava.

Kepa je na kraju uspio da ostane na terenu i bio je junak svoje ekipe s nekoliko odbranjenih penala, ali je tada izgubio povjerenje svog trenera.

Oglasi

Španski golman je kasnije izgubio i status prvog golmana u Chelseaju iako je Sarri otišao na kraju te sezone. No, ono što je bizarno jeste da je Kepa dvije godine kasnije odlučio objaviti izvinjenje zbog te situacije.

Kepa je objasnio da je sve počelo kada se on požalio na povredu, te da je Sarri mislio da ne može da nastavi igru i da nije razumio šta mu je govorio španski golman.

"Dao sam signal da sam dobro i da nisam povrijeđen. Na Wembleyju je bilo više od 80.000 navijača i Sarri me nije mogao čuti. Kada je četvrti sudija podigao semafor za izmjenu jasno je da sam trebao izaći i žao mi je što to nisam uradio", kaže Kepa i nastavlja.

"Pogriješio sam i žao mi je zbog svega što sam prouzrokovao tim potezom. Žao mi je zbog trenera Sarrija, zbog Caballera koji je odličan saigrač i profesionalac i zbog svih ostalih saigrača i navijača zbog svega što sam napravio tim svojim potezom".

Kepa je poručio da je sa Sarrijem brzo riješio problem i da su imali odličan odnos, ali je priznao da je bio iznenađen reakcijom i pritiskom koji je dolazio van svlačionice.

"Naredna tri ili četiri dana nisu prestajali pričati o tome. Svi su govorili kako sam pokazao nepoštovanje prema Sarriju. Osjećao sam da me ne razumije niko zašto se to desilo i da mi nije bila namjera da nekoga ponizim", dodao je golman Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dolaskom Franka Lamparda, a zatim Thomasa Tuchela na klupu Plavaca ovaj 26-godišnji golman izgubio je mjesto u početnoj postavi i postoji mogućnost da ovog ljeta napusti Chelsea.

No, ono što mnogima nije jasno jeste pitanje zašto je Kepa čekao čak dvije godine da se izvini za svoj potez i da objašnjenje.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Završio si ti svoje sine
5 0
user1599499530
Ovo sam isto citao i kad se to desilo,tako da samo ste vi cekali da ponovite tekst a be taj momcic.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi