"Htio sam dovesti Modrića prije 11 godina, rekli su mi da sam budala"
Zamislite da je Luka Modrić 2008. godine završio u slovačkoj ligi...

Vrba se prisjetio nekih prošlih vremena

"Htio sam dovesti Modrića prije 11 godina, rekli su mi da sam budala"

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić, koji je izabran za najboljeg fudbalera godine po izboru FIFA-e i UEFA-e, sinoć je protiv Viktorije Plzen odigrao još jednu u nizu dobrih utakmica za Real Madrid.

Zanimljivo, na protivničkoj strani našao se Pavel Vrba, češki stručnjak koji je Luku Modrića bezuspješno pokušavao dovesti prije više od jedne decenije i to u Žilinu.

Vrba je tada bio trener slovačkog kluba koji je tih godina bio na svom vrhuncu, a Modrića je prvi put vidio na jednoj prijateljskoj utakmici u Rijeci.

"Svidio mi se mladi igrač koji je ušao zadnjih 20 minuta u toj utakmici. Djelovao je kao dječak s puno talenta i kvalitete", prisjetio se Vrba, pa nastavio:

"Odmah sam rekao direktorima kluba da ga dovedu, ali to je propalo jer nismo mogli financijski odraditi posao s Dinamom".

Nije to bio jedini pokušaj Pavela Vrbe da dovede Luku Modrića, ali svi naredni su bili još manje realni.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

"Pokušavali smo dovesti Modrića u još nekoliko navrata, posljednji put kada je imao 20 ili 21 godinu. Bilo je to uoči Evropskog prvenstva 2008. godine, i tada sam pokušao ali su mi tadašnji direktori kluba došli i rekli da sam budala. Zašto? Jer je Tottenham već bio u tom poslu. Već tada je Modrić bio zvijezda, pa je za nas bilo kasno da ga dovedemo".

Luka Modrić je 1. jula 2008. godine prešao iz zagrebačkog Dinama u Tottenham za 19 miliona funti, a četiri godine kasnije ga je Real Madrid platio 27 miliona. Sve ostalo je historija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi