Scholes: Manchester Unitedu treba neko poput Modrića
Proslavljeni vezni nogometaš engleske reprezentacije i Manchester Uniteda Paul Scholes sa sjetom gleda na aktualnu situaciju na Old Traffordu (Foto: EPA)

Navija za hrvatskog nogometaša

Scholes: Manchester Unitedu treba neko poput Modrića

Legendarni Paul Scholes uvjeren je kako bi nogometaš poput Luke Modrića spasio Manchester United.

Zlatno doba Manchester Uniteda je davno završilo, a momčad koju danas vodi Jose Mourinho pati se na svim frontovima, što teško pada svim onima koji su usko vezani za taj klub, među kojima je svakako i Paul Scholes.

Scholes smatra da Crvenim đavolima nedostaje kvalitete, a govoreći o igračima koji bi mogli pokrenuti posrnulog diva posebno je izdvojio Luku Modrića koji je nedavno dobio nagradu za najboljeg nogometaša svijeta.

"Kada pogledam igrače Uniteda shvatim da im treba nekoliko igrača svjetske klase. Posebno u veznom redu, a mislim da bi se Modrić tu odlično snašao", kazao je Scholes, pa dodao:

"On je igrač koji zna povezati linije i kontrolirati sredinu terena. Igrač koji ima kvalitetu dati dobru loptu i kreirati."

Podsjetimo, Scholes je odigrao 17 nezaboravnih sezona u Unitedovom dresu u Premier ligi, ukupno 676 nastupa za Crvene đavole u svim takmičenjima i 150 pogodaka, što je sjajna statistika za jednog veznog igrača. S Unitedom je osvojio 10 premierligaških naslova, tri FA kupa i dvije Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi