"Htio sam istrčati iz autobusa i zakucati Vidu za pod"

Dzyuba se oglasio

"Htio sam istrčati iz autobusa i zakucati Vidu za pod"

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske je napravila historijski uspjeh osvajanjem srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Hrvatska je na putu do finala u četvrtfinalu igrala protiv Rusije i uspjela da slavi nakon penala. Nakon meča u centru skandala našli su se Domagoj Vida i Ognjen Vukojević koji su provocirali rusku javnost uzvukivajući "Slava Ukrajini".

Zbog toga je FIFA opomenula Vidu i zaprijetila suspenzijom, a HNS je odlučio da Vukojevića odstrani iz stručnog štaba i pošalje ga kući. Nakon svega oglasio se i napadač Rusije, Artem Dzyuba, koji je priznao da je htio udariti Vidu nakon utakmice.

"Hrvati su me oduševili igrom na Mundijalu i tom meču protiv nas, ali sam bio bijesan zbog onoga što su uradili Vida i Vukojević. Htio sam da istrčim iz autobusa i zakucam Vidu za pod, ali srećom uspio sam se nekako smiriti. Kasnije su poslali izvinjenje i više nisam ljut na njih", rekao je Dzyuba.

Top Komentari

Novak Profilćić
junačina ..
4 11
Benjamingst
Da mu nije Nikola Nikic Tata? Isti on.
10 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi