"Htio sam nestati sa svijeta, nisam čak ni djecu mogao voditi u školu koliko sam bio očajan"

Najteži poraz u karijeri Luisa Suareza

"Htio sam nestati sa svijeta, nisam čak ni djecu mogao voditi u školu koliko sam bio očajan"

Endin Čaušević

Luis Suarez je spreman za Copa Americu nakon što je operisao koljeno prije nekoliko sedmica. 

Posljednji meč Suarez je odigrao u polufinalu Lige prvaka kada je Barcelona doživjela debakl na Anfieldu. Katalonci su tada poraženi sa 4:0 i ispali iz takmičenja iako su u prvoj utakmici na svom terenu slavili sa 3:0.

Ovo je bio jedan od najtežih poraza u karijerama igrača Barcelone, a to se posebno odnosi na Suareza. Urugvajac nije dočekan baš najbolje na Anfieldu iako je s dosta uspjeha nekada nosio dres Redsa.

No, zbog proslave gola iz prvog meča ovih ekipa dočekan je salvom zvižduka, a navijači Redsa proslavljali su svaku njegovu pogrešku na terenu.

Nakon nekoliko sedmica Suarez je konačno skupio snage da govori o ovoj utakmici i priznao je da je to bio jedan od najtežih trenutaka u njegovoj igračkoj karijeri.

"Dani nakon te utakmice u Barceloni su za mene najgori momenti u životu i karijeri zajedno sa Mundijalom iz 2014. godine. Htio sam da nestanem sa svijeta. Nisam vodio djecu u školu jer smo svi bili veoma loše. Nekoliko dana nisam mogao ništa da radim jer mi je bilo nevjerovatno teško", rekao je Suarez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Urugvajski napadač je priznao da nije mogao očekivati da će se Liverpool vratiti nakon 3:0.

"To niko nije očekivao jer smo mi Barcelona i mislili smo da ćemo sigurno imati neke šanse na utakmici, ali smo igrali jako loše. Kada su dali prvi gol nismo reagovali na pravi način i sve smo upropasitli. Nakon utakmice u svlačionici niko ništa nije mogao reći od tuge i razočaranja", dodao je napadač Barce.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realno_govoreci
Osjecao se lose??? Ti si razlog zbog kojeg ogroman broj ljudi mrzi nogomez uopste a ne samo Barcelonu. Tvoj nacin igranja,padanje,bezobrazluk,prigovanje na sve zivo. Jednostavno si najbolji primjer antipaticne osobe. Stida trunke da imas nakon pregleda utakmica poklopio bi se ali ne,ti ustrajavas u tome i cudis se sto si svima mrzak???!!!. Cudis se sto nisi docekan na Anfildu kako treba??? Pa majka te rodjena u kuci ne doceka kako treba a kamo li bivsi klub.
2 0
AmerZE1990
Karma je cudo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi