"Htjeli su mi polomiti noge, gledali su me kao da će me ubiti"

Ako u Brazilu predriblate pogrešnog, svašta vam se može desiti

"Htjeli su mi polomiti noge, gledali su me kao da će me ubiti"

Napadač Manchester Cityja Gabriel Jesus živi svoj san. Sa samo 20 godina je postao velika fudbalska zvijezda i igra zaista sjajno u dosadašnjem dijelu sezone. Ipak, nije oduvijek sve bilo tako bajno za mladog Brazilca.

Svoje fudbalske vještine je "brusio" na opasnim ulicama Sao Paula, a danas je jedan od najboljih mladih igrača na svijetu.

Ipak, njegov veliki talenat ga je nekoliko puta mogao skupo koštati, jer bi ponekad toliko osramotio protivnike da su ga oni poželjeli ubiti.

"Sa 13 godina sam počeo igrati protiv odraslih ljudi u Varzeaji. Svi u Sao Paulu znaju o čemu govorim i vjerovatno se sada smiju, ali moram objesniti zbog ostalih", počeo je svoju priču Gabriel Jesus.

"Varzea je nešto poput ulične košarke u Americi ili poluprofesionalnih liga u Evropi. Tereni su prljavi i igrate protiv 'mangupa' - čvrstih i grubih ljudi. Mnogo se 'nevaljalih' stvari dešavalo na terenima", prisjetila se zvijezda Cityja uličnog fudbala u Brazilu.

"Nikada neću zaboraviti jednu utakmicu. Igrali smo važan meč protiv jake ekipe. Oni su bili najbolji tim u Varzeaji, ali su bili izbačeni iz lige zbog stvari o kojima ne želim govoriti...Bila je to godina u kojoj su se vratili u ligu, a igrali su protiv nas u utakmici za plasman na jedan veliki turnir."

"Sjećam se da su me gledali prije utakmice i govorili: 'Ko je ovaj malac, da li je ovo neka zezancija? Nakon nekoliko minuta igre sam predriblao njihovog najboljeg defanzivca i postigao gol, a oni su me samo gledali i vidio sam da mi žele zagorčati život...Počeli su me udarati kada god bih primio loptu, postalo je previše ludo, stvarno su me htjeli povrijediti", prisjetio se Jesus zamalo "kobne" utakmice, pa nastavio:

"Jedan niski momak, koji je bio poznat kao nasilnik mi je stalno govorio da će mi slomiti noge ako ponovo pokušam dribling...Zato sam ja uzeo loptu i predriblao ga. Bilo je to kao NBA, "slomio" sam mu zglobove, pao je na gu**cu. Tada su me već počeli gledati kao da će me ubiti."

Kada je utakmica završila pomenuti "nasilnik" je poručio Jesusu da će ga sačekati na parkingu i polomiti mu noge, ali su ga njegovi saigrači uspjeli zaštiti, tako da se ništa nije desilo.

Ipak, to neće biti Jesusov zadnji susret sa "opasnim" fudbalerom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Prošlog Božića sam otišao kući da se vidim sa porodicom. Išao sam do banke da sredim neke papire. Parkirao sam se, a čovjek koji je prodavao karte za parking mi je izgledao poznato. I on je mene gledao kao da me zna, a onda mi je rekao: 'Hej mali! Sjećaš li se mene? Iz Varzaeje? Htio sam ti slomiti noge'...Ja sam rekao da sigurno tada nije to mislio, ali me on nastavio uvjeravati da je zaista bio ozbiljan."

"Dobro smo se nasmijali, uslikao sam se sa njim", završio je svoju zanimljivu priču iz rodnog Brazila Gabriel Jesus.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi