Huddersfield doveo Kongoloa na posudbu iz Monaca

Pojačanje za proljetni dio sezone

Huddersfield doveo Kongoloa na posudbu iz Monaca

Engleski premierligaš Huddersfield Town predstavio je prvo zimsko pojačanje za nastavak sezone.

Novi član Huddersfielda postao je Terence Kongolo, holandski reprezentativac koji je u ovaj klub stigao na polugodišnju posudbu iz Monaca.

Kongolo je ljetos kao član šampionske generacije Feyenoorda prešao u Monaco za 15 miliona eura, ali se u klubu iz Kneževine nije naigrao. Tokom jesenjeg dijela sezone, Holanđanin je odigrao samo šest utakmica za Monaco od čega tri u Ligue 1.

Terence Kongolo ima 23 godine i igra na poziciji stopera, a tokom dosadašnje karijere nije promijenio mnogo klubova. Ponikao je u Feyenoordu za koji je nastupao do ljeta 2017. godine kada je napravio transfer u Monaco, a Huddersfield će mu biti tek treći klub u karijeri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kongolo će u Huddersfieldu nositi dres sa brojem pet, a nije poznato hoće li se nakon završetka sezone vraćati u Monaco ili će engleski klub možda otkupiti njegov ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi