Huddersfield ispao iz Premier lige
Huddersfield je prošle sezone bio veoma nezgodan za sve. Međutim, ove godine su bili mnogo lošiji i nije nikakvo čudo što su ovako rano već ispali (Foto: EPA)

Nakon poraza od Crystal Palacea

Huddersfield ispao iz Premier lige

M. Šljivak

Ekipa Huddersfielda ispala je iz engleske Premier lige.

Današnjim porazom od Crystal Palacea od (2:0) šest kola prije kraja prvenstva Huddersfield je postao prvi tim koji je ispao iz Premiershipa ove sezone.

Tako će se Huddersfield nakon dvije sezone u društvu najboljih timova Engleske vratiti u Championship, a kako su igrali ove sezone nije nikakvo čudo što su ispali.

U dosadašnje 32 utakmice ostvarili su samo tri pobjede uz pet neriješenih rezultata i čak 24 poraza. Osvojili su svega 14 bodova.

Huddersfieldu će se u Championshipu vjerovatno pridružiti Fulham kojeg samo čudo može spasiti ispadanja, odnosno trebaju dobiti sve utakmice do kraja i nadati se da Burnley, Southampton i Brighton ne osvoje nijedan bod.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tim iz Zapadnog Yorkshirea je postao tek drugi klub u historiji koji je ligu napustio već u martu, a ranije je samo Derby County 2008. godine napravio isto.

Te godine je County ispao 29. marta nakon domaćeg remija sa Fulhamom (2:2) i pobjedom Birminghama nad Manchester Cityjem (3:1) i imali su 19 bodova zaostatka za sigurnom zonom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi