Newcastle pobijedio Burnley, Huddersfield iznenadio Wolvese

Odigrane četiri utakmice Premiershipa

Newcastle pobijedio Burnley, Huddersfield iznenadio Wolvese

Večeras su širom Otoka odigrane četiri utakmice Premiershipa, ali obzirom da nijedna od 'većih' ekipa nije igrala, večer je protekla vrlo tiho.

Everton je gostovao kod Cardiffa na Cardiff City stadionu i pobijedio ga sa uvjerljivih 3:0. Karamele su na taj način prekinule niz od tri vezana poraza, a strijelci su bili Sigurdsson dva puta i jednom Calvert-Lewin. Inače, Sigurdsson je na ovaj način postao Islanđanin sa najviše postignutih golova u Premiershipu.

Vrlo neočekivanu pobjedu ostvarila je ekipa Huddersfielda i to na domaćm terenu protiv Wolvesa. Domaći su slavili sa 1:0 i to golom Mouniea u sudijskoj nadoknadi utakmice. Inače, ovo je bila tek treća pobjeda u sezoni za Huddersfield koji je ostao zakucan za dno tabele.

Leicester je na King Poweru igrao protiv Brightona i pobijedio ga 2:1 golovima Grayja i Vardyja. Strijelac za goste je bio Propper. Večerašnjim trijumfom i Leicester je prekinuo seriju od tri poraza.

U posljednjem meču dana snage su na St. James Parku odmjerili Newcastle i Burnley, a domaći su upisali pobjedu od 2:0. Susret je obilježio Schar koji je postigao fantastičan gol u 24. minuti. Osim Švicarca pogodio je i Longstaff i to sedam minuta prije kraja prvog poluvremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi