Barcelona teže od očekivanog slavila protiv "fenjeraša" Huesce

Katalonci pobijedili sa 1:0

Barcelona teže od očekivanog slavila protiv "fenjeraša" Huesce

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su u gostima pobijedili Huescu sa 1:0 u okviru 17. kola španske La Lige.

Katalonski klub je dominirao tokom cijele utakmice, ali u samom finišu Huesca je pokušala nekako da dođe do poravnanja, ali nisu uspjeli ozbiljnije da zaprijete golu Ter Stegena.

Barcelona je na startu meča imala dvije dobre prilike kada je u šansama bio Pedri, ali mladi veznjak katalonskog kluba nije uspio da savlada golmana domaće ekipe.

Međutim, Barca je u 27. minuti uspjela da dođe do prednosti. Messi je fantastično asistirao za De Jonga koji je rutinski u stilu iskusnog napadača pogodio mređu Huesce za 1:0.

Barcelona je do drugog gola mogla u 42. minuti. Messi odlično šutira iz slobodnog udarca, ali je Alvaro nevjerovatnom odbranom uspio da spasi svoju mrežu, te se rezultat nije mijenjao.

Gosti su i u drugom poluvremenu diktirali tempo igre, dok je Huesca čekala šansu iz kontre. Barcelona je zaprijetila ponovo u 69. minuti preko Messija, ali je Alvaro i ovaj put uspio da odbrani njegov udarac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do kraja utakmice Huesca se oslobodila pritiska i stvorila nekoliko solidnih šansi, ali je na kraju ostalo 1:0 za Barcelonu. Bh. reprezentativac Miralem Pjanić u igru je ušao u 75. minuti utakmice.

Barcelona je sada peta sa 28 bodova i ima čak deset bodova manje od lidera Atletica koji ima i meč manje u odnosu na Katalonce. Huesca je ostala posljednja na tabeli sa svega 12 bodova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Maestro
Komedija bez našeg Pjanića sve blijedo i bezidejno katastrofa
2 7
AsmirM
Statistika kaze drugacije u odnosu na naslov, od februara ce se sve promjeniti kada Laporta dode.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi