Moćni PSG upravo je postao još jači: "Odabrao sam srcem"
Foto - EPA

Hugo Ekitike potpisao za francuskog prvaka

Moćni PSG upravo je postao još jači: "Odabrao sam srcem" · Zvanično

Midhat Šljivak

Francuski prvak PSG potvrdio je danas transfer sjajnog napadača Huga Ekitikea iz Reimsa.

Sjajni 20-godišnji napadač potpisao je petogodišnji ugovor s pariškim klubom i pojačat će ionako već moćan napad PSG-a.

"Osjećanja su izmiješana, dosta je emocija. Ponosan sam što sam došao u PSG. Velika je čast biti u ovom klubu", rekao je Ekitike.

Mladi napadač je umalo završio u Newcastleu. Dogovor klubova je postigao, ali je Hugo odbio odlazak u Englesku. Tvrdi da je birao klub srcem.

"Srce je odabralo. Ja sam Francuz, PSG je klub iz moje zemlje i klub u kojem su veliki igrači. Tu je dosta kvaliteta i mogućnost borbe za trofeje. To mi je bio sasvim logičan izbor. Imam sve što mi treba da napredujem".

Na kraju je mladi napadač iznio svoja očekivanja u PSG-u.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Imam veliko samopouzdanje. Znam šta mogu i jedva čekam da pokažem sve u dresu PSG-a. Volim lijep fudbal i smatram da je Pariz najbolje mjesto za to. Želim pomoći klubu više od pukog nabijanja statistike", rekao je Ekitike.

Ovaj mladi fudbaler je za prvi tim Reimsa debitovao 2020. godine. Odigrao je ukupno 25 utakmica i postigao je 10 pogodaka. Reims je za njegove usluge inkasirao oko 30 miliona eura.

Top Komentari

Adrian
Dovoljno za četvrtfinale.
2 1
korona
Smjesni ste pa ne postoji PSG od juce odkako su arapi dosli jel to ne moze fruncuz od mali nogu da je slucajno navijao za PSG pa je zato rekao da je srcem izabrao
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi