Održao lekciju svim tinejdžerima na svijetu: Imao ponudu iz Madrida, a odlukom oduševio svijet!

Dobro je razmislio kakav potez da napravi

Održao lekciju svim tinejdžerima na svijetu: Imao ponudu iz Madrida, a odlukom oduševio svijet!

E. Čaušević

Velika švedska nada Hugo Larsson jučer je zvanično potpisao za Eintracht Frankfurt i napustio je Malmo nakon sjajne sezone. Larsson je imao i boljih ponuda na stolu, ali odluka koju je na kraju donio najbolje pokazuje da je čvrsto na zemlji i primjer kako mladi fudbaler treba da razmišlja na početku svoje karijere.

Ovaj 18-godišnjak važi trenutno za najveću nadu švedskog fudbala, a u svojoj prvoj sezoni u dresu Malmea je oduševio sve svojim igrama nakon čega su počele "pljuštati" ponude klubova iz cijele Evrope.

Larsson je ponikao u Malmeu, a prvom timu ovog kluba priključio se u martu prošle godine. U prvoj sezoni odigrao je 27 mečeva u svim takmičenjima, zabio je jedan gol i upisao tri asistencije.

Inače, Larsson igra na poziciji veznog igrača, te mnogi smatraju da je pred njim blistava budućnost. Iako je imao nekoliko sjajnih ponuda na kraju je Larsson iznenadio odlukom da potpiše za Eintracht Frankfurt.

Image

Frankfurt je jučer zvanično potvrdio da je Šveđanin njihovo novo pojačanje, a platili su ga čak 11.5 miliona eura što je najveći transfer jednog švedskog igrača iz domaće lige u inostranstvo, te je u tome nadmašio Alexandera Isaka i Zlatana Ibrahimovića.

Oglasi

Međutim, švedski mediji pišu da je Larsson imao i nekoliko dosta boljih ponuda u finansijskom smislu. Klub je imao mogućnost da zaradi još više novca, a i on da dobije bolje uslove, no sve to je odbio.

Tu se najviše izdvaja ponuda Atletico Madrida koji je nudio dosta bolje obeštećenje i uslove Larssonu da dođe u Španiju, ali je ovaj 18-godišnjak sve iznenadio kada je odlučio da odbije poziv iz Madrida.

Ipak, zrelost i pribranost koju je ovaj tinejdžer pokazao je za svaku pohvalu. Sigurno da bi skoro svi njegovi vršnjaci bez previše razmišljanja otišli u Atletico Madrid, ali je on znao da to nije najbolje rješenje.

Image

Larsson se zahvalio Atleticu na ponudi, a potom je objasnio da u Frankfurt ide čisto zbog razloga što ne želi preskakati stepenice u svojoj karijeri i cilj mu je da ide korak po korak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Odlazak u Atletico Madrid bi bio prevelik zalogaj i korak za njega što on ne želi. Smatra da će u Frankfurtu imati priliku da još više napreduje i što je najvažnije dobije minutažu koju očekuje, a koja baš i nije moguća pored žestoke konkurencije u Atleticu.

Larsson je sa Frankfurtom potpisao ugovor do ljeta 2028. godine, uspješno je prošao ljekarske preglede i ekipi će se priklučiti na početku priprema za novu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti