Novi skandal trese Španiju: Nacistički pozdrav navijača Espanyola!

Na meču protiv Atletico Madrida

Novi skandal trese Španiju: Nacistički pozdrav navijača Espanyola!

E. Ganibegović

Sjajnu utakmicu s mnogo golova sinoć su odigrali Espanyol i Atletico Madrid, ali sve je zasjenilo ponašanje jednog navijača domaćeg tima koji je uputio nacistički pozdrav.

U okviru 36. kola španske La Lige sinoć su bodove podijelili Espanyol i Atletico Madrid odigravši 3:3, iako su gosti iz glavnog grada imali prednost od tri gola.

Vodio je Atletico Madrid sve do 64. minute golovima Nigueza, Griezmanna i Carrasca, da bi onda Montes smanjio na 1:3, Joselu na 2:3, a konačnih 3:3 u 79. minuti postavlja Vinicius Souza.

Sjajnu utakmicu tima koji se bori za ostanak i tima koji je izborio Ligu prvaka zasjenilo je ponašanje jednog navijača domaće ekipe.

Navijač Espanyola je uhvaćen kako upućuje nacistički pozdrav, a prethodno je uputio uvrede i psovke Rodrigu De Paulu.

Čini se da veznjak Atletico Madrida nije primijetio ponašanje bezumnog navijača, ali je to učinilo osiguranje stadiona i odmah ga izbacilo s tribina.

Oglasi

Ovo je samo još jedan u nizu incidenata u španskom prvenstvu u posljednje vrijeme, a već drugi na stadionu Espanyola koji je na dobrom putu da ispadne iz lige.

Navijači Espanyola utrčali su na teren i prekinuli slavlje Barcelone koja je na njihovom terenu matematički osigurala naslov prvaka Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prije nekoliko dana vidjeli smo užasne scene i na Mestalli. Navijači Valencije do suza su doveli Viniciusa Juniora uvredama na rasnoj osnovi, da bi epilog svega bio i crveni karton za Brazilca koji je učestvovao u tuči na terenu.

Vidjet ćemo kako će i da li će se ovim stvarima stati u kraj, ali sigurno je da se baca velika ljaga na jednu od najboljih liga Evrope, ali i svijeta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi