Huligan i bivši zatvorenik ušao u historiju Premiershipa

Prošao dosta toga u karijeri

Huligan i bivši zatvorenik ušao u historiju Premiershipa

Napadač Leicestera Jamie Vardy postao je treći fudbaler u historiji koji je postigao gol na osam uzastopnih prvenstvenih utakmica u engleskom Premiershipu.

Ovaj 28-godišnjak ove sezone pruža impresivne partije u Leicesteru. U listu strijelaca se uspio upisati i u posljednjoj pobjedi svoje momčadi protiv WBA, a novim golom je ujedno ušao i u historiju engleskog šampionata. Prije njega strijelci na osam utakmica zaredom bili su samo Van Nisterlooy i Sturidge.

U javnosti je malo poznato da je Vardy u karijeri prošao puno toga, rekli bismo dovoljno za jedan dobar film. Počeo je u Sheffield Wednesdayu, ali se vrlo brzo okrenuo alkoholu, pubovima, tučnjavama, pa je završio u zatvoru.

Kao huligan je nosio elektronsku narukvicu i svakog vikenda se morao javljati u policiju. Onda se vratio u Stocksbridge koji se takmičio u devetoj ligi, a u tri sezone uspio je zabiti čak 66 golova u 107 utakmica. Nakon jedne sezone Vardy je prešao u petoligaški Fleetwood Town, da bi potom Nigel Pearson za njegov ugovor izdvojio milion funti i doveo ga u Leicester. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bio je to odličan potez Pearsona, jer je Leicester zahvaljujući Vardyju danas član Premiershipa. Vardy je ove sezone postigao jedanaest golova i trenutno je prvi strijelac lige, što mu je donijelo poziv u reprezentaciju Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.