Mahrez smiruje euforiju u Leicesteru

Ranierijeva renesansa u plavom

Mahrez smiruje euforiju u Leicesteru

S. Bošković

Riyad Mahrez, igrač Leicester Cityja , rekao je da njegov tim ne razmišlja o pozicijama koja vode u Evropu.

Lisice su četvrte u Premier ligi, te su neporaženi u svih šest utakmica prvog kola i jedini su tim u ligi koji je bez poraza. Najzaslužniji za ovo je trener Claudio Ranieri koji je preporodio ekipu.

Mahrez je upozorio i timske suigrače da se ne zanose dobrim rezultatima u ovako ranoj fazi sezone.

"Moramo prvo razmisliti o opstanku u Premier ligi. Tek kad osvojimo 40-41 bod možemo da razmišljamo o nekim višem ciljevima", rekao je Mahrez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sjajni Alžirac, koji je rođen u  Francuskoj, igra najbolji fudbal u karijeri, a već je postigao šest pogodaka i upisao tri asistencije. Ipak, ono što je problem za ekipu Leicestera je broj pogodaka koji primaju. U šest susreta kapitulirali su devet puta, ali zbog kvalitetnog napada, koji je protivničke mreže tresao 13 puta, imaju odličnu poziciju na tablici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.