"Huligani iz Frankfurta su devastirali Rim!"

Gradonačelnica Rima ogorčena

"Huligani iz Frankfurta su devastirali Rim!"

Sinoć je na Olimpicu odigran meč zadnjeg kola grupne faze Lige Evrope između Lazija i Eintrachta iz Frankfurta.

Eintracht je slavio rezultatom 1:2 nakon preokreta, na Olimpicu na kojem je bilo neobično malo pristalica domaće ekipe. Sa druge strane, na tribinama je bilo 10.000 navijača Eintrachta.

Navodno ih je bilo još pet hiljada koji su ostali ispred stadiona, ali navijači Eintrachta koji inače oduševljavaju svojom podrškom su u Rimu pokazali i svoju ružnu stranu.

Pred meč su u Rimu izbili između italijanskih i njemačkih navijača, a danas se oglasila i gradonačelnica italijanske prijestolnice.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Rim je bio na meti njemačkih huligana protekla dva dana. Njemački navijači su opustošili određene djelove grada, a imam informacije i da su razbijali automobile i devastirali supermarkete", izjavila je gradonačelnica Virginia Raggi, pa dodala:

"Uvijek sam za fudbal i sport. Rim poštuje sve navijače, ali više ne želi huligane. Dosta je bilo".

Top Komentari

stopkrkanima
Jesu devastirali kantu fuj gamad cak onda ksd su kesu napunili poceli pored kante redat flase je li ih stid...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi