Huliganski ispadi dobro došli Wolvesima, velliko pojačanje stiže bez naknade?

Portugalski golman na meti Wolverhamptona

Huliganski ispadi dobro došli Wolvesima, velliko pojačanje stiže bez naknade?

Uz pomoć sjajnih pojačanja poput Rubena Nevesa i Diega Jote Wolverhampton je dominirao u protekloj sezoni Championshipa i izborio plasman u Premier ligu.

Wolvesi su se tako vratili u elitni rang engleskog fudbala nakon 2012. godine, a sada se moraju pobrinuti da novu sezonu dočekaju sa ekipom premijerligaškog kvaliteta.

Vjerovali ili ne, za veliko pojačanje Wolvesa bi sada mogli biti, u određenoj mjeri, zaslužni huligani i to oni portugalski.

Naime, prije određenog vremena su huligani napali fudbalere lisabonskog Sportinga u njihovom trening komplesku, a nakon incidenta mnoštvo njih je zatražilo raskid ugovora sa ovim klubom zbog straha za sigurnost. Jedan od onih koji je zatražio raskid saradnje je i iskusni golman Rui Patricio, a upravo je za njegove usluge sada Wolverhapton pokazao interesovanje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ugovor Rui Patricia sa Sportingom je tako prestao važiti sa početkom ovog mjeseca, a on bi kao slobodan igrač mogao stići u ekipu Wolvehamptona, prenose britanski mediji.

Rui Patricio bi sigurno bio veliko pojačanje za Wolvese s obzirom da se radi o čuvaru mreže koji je u dresu Sportinga upisao 460 nastupa, a u dresu portugalske reprezentacije 68. Ovaj 30-godišnji golman je u svojoj karijeri osvojio veliki broj trofeja uključujući i Evropsko prvenstvao sa selekcijom Portugala 2016. godine, a konačnu odluku o svojoj budućnosti će vjerovatno donijeti nakon predstojećeg Mundijala u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi