Hulk bomardovao Valenciju, Witsel za pobjedu
Foto: EPA

Lyonu samo bod u Gentu

Hulk bomardovao Valenciju, Witsel za pobjedu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Zenita savladali su na Mestalli Valenciju s 3:2 u susretu prvog kola grupe H Lige prvaka.

Odlično je tim iz St.Petersburga ušao u meč. Sjajnim pogotkom Brazilca Hulka su imali vodstvo od devete minute, da bi isti igrač spektakularnim pogotkom u 45. minuti donio ruskom timu vodstvo od 2:0 nakon prvih 45 minuta.

Uspjeli su Šišmiši da se vrate u meč. Pogocima Cancela i Gomesa su došli do izjednačenja rezultata na 2:2, ali je pobjedu gostima u 76. minuti donio Axel Witsel za konačnih 3:2.

Lyon je sa igračem više osvojio samo bod kod Genta. Jallet je pogodio za prednost Lavova od 1:0 u 58. minuti, da bi 10 minuta kasnije Gent preko Miličevića došao do jednog boda 1:1.

Lyon je u nadoknadi promašio i penal, a tragičar je Lacazette.

Grupa H, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Gent - Lyon 1:1 (Miličević 68' / Jallet 58')
Valencia - Zenit 2:3 (Cancelo 55', Gomes 73' / Hulk 9', 45', Witsel 76')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.