Malmo šokirao Celtic, Valencia sigurno prošla dalje
Foto:EPA

Liga prvaka, uzvrat play-off faze

Malmo šokirao Celtic, Valencia sigurno prošla dalje

S. Bošković

Nogometaši Malmoa šokirali su Celtic, te se plasirali u grupnu fazu Lige Prvaka. Valencija je zadržala prednost iz prvog susreta protiv Monaca

Malmo je u prvom susretu odigranom u Škotskoj poražen s 3:2. Ipak, večeras su fudbaleri Malmoa uspjeli su okrenuti rezultat i slaviti protiv favorizovanog Celtica slaviti s 2:0, te tako proći u narednu fazu takmičenja.

Nakon petnaestak minuta igre mogli su gosti povesti, no Griffiths je šutirao malo pored desne stative.  Desetak minuta kasnije domaći sjajno izvode korner, a Rosenberg nadskače odbranu Celtica i dovodi domaći tim u vodsto od 1:0.

U samom finišu prvog dijela Milorad Mazić je poništio gostima gol. Vidio je igranje rukom Griffithsa. Uzbudljivo prvo poluvrijeme zaključio je Nikola Đurić koji je šutirao sjajno, ali je Craig Ggordon odbrani šut.

Igrači Malmoa su nastavili u istom ritmu. U 55. minuti su i poduplali vodstvo. Boyata je loše zahvatio loptu i pogodio vlastitu mrežu. Do kraja susreta Celtic je pokušao okrenuti rezultat, no u tome fudbaleri ovog tima nisu uspjeli.

Valencia je već u prvom susretu pobjedom od 3:1 stigla na korak do prolaz dalje. Večeras su Šišmiši poraženi protiv Monaca. Završilo je 2:1. Šišmiši su poveli nakon samo četiri minute kada je Negredo sjajno lobovao golmana domaćeg tima. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Uslijedio je pritisak domaćina koji se isplatio u 17. minuti igre. Grešku odbrane Valencije iskoristio je Raggi. Do 75. minute nije bilo previše uzbuđenja. Ali, tad odbrana Valencije ponovno griješi i Elderson precizno pogađa u lijevu stranu gola, a da je desetak minuta kasnije Lemar bio precizan susret bi otišao u produžetke.

Liga prvaka, play-off uzvrat: 
Malmo - Celtic 2:0 (Rosenberg 23', Boyata(ag) 55')
Monaco - Valencija 2:1 (Raggi 17', Elderson 75', Negredo 4')





Carrillo Goal - Monaco 2-1 Valencia - 25-08-2015 by Bayeo



SUPER GOAL M.ROSENBERG MALMO 1-0 CELTIC 25.08... by footballgoalslive



2-0 Dedryck Boyata Own Goal (HD) | Malmo FF Vs... by soccerhub365

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti