Lopta je na preko 40 metara od gola, Hulk uzima zalet i dešava se spektakl

Nevjerovatni Brazilac

Lopta je na preko 40 metara od gola, Hulk uzima zalet i dešava se spektakl

M. Šljivak
Teme:

Atletico Mineiro pobijedio je kao gost Cruzeiro s 1:0 u susretu 9. kola brazilske Serije A. Jedini gol na meču zabio je poznati napadač Hulk i to udarcem iz slobodnjaka s preko 40 metara.

Brazilski napadač Hulk (36) u karijeri je znao postići neke zaista spektakularne golove, ali ovaj protiv Cruzeira kojeg je zabio u 9. kolu brazilske Serije A je zaista nešto posebno.

On je odlučio šutirati direktno na gol iz slobodnog udarca s preko 40 metara. Uzeo je zalet, raspalio po lopti, a ona poput rakete nezaustavljivo prolazi pored golmana Cruzeira za prednost Atletica od 1:0.

Ovaj pogodak se ispostavio i kao pobjednički jer se do kraja rezultat nije mijenjao i Hulk je tako svom timu donio tri boda s neugodnog gostovanja.

Pogledajte ovu raketu koju je ispalio slavni napadač prema protivničkom golu i koja je završila u mreži.

Oglasi

Iskusnom napadaču koji će krajem narednog mjeseca proslaviti svoj 37. rođendan ovo je peti pogodak sezone u kojoj ima i dvije asistencije.

Ovakva zvijer više nikad neće kročiti na fudbalski teren

Brazilski napadač Hulk oduvijek je privlačio pažnju svojim izgledom i mnogima je bilo jasno zašto nosi ime po liku iz Marvelovih stripova.

Iako su mnogi očekivali da će njegove fizičke mogućnosti s godinama biti sve slabije, ispostavilo se da je iskusni napadač spremniji nego ikad.

Ovaj 36-godišnjak pojavio se u nevjerovatnom stanju na prvom predsezonskom treningu Atletico Mineira i o njegovim mišićima ponovo priča fudbalski svijet.

Oglasi

Hulkovi nožni mišići nešto su što se vjerovatno nikad više neće vidjeti u svijetu fudbala. Čovjek izgleda nestvarno i jednostavno je svima jasno zašto mu je nadimak Hulk.

Hulk se u Brazil vratio prošle godine i to nakon što je 15 godina proveo van zemlje nastupajući za brojne timove u Evropi i Aziji.

On je 2006. godine krenuo u avanturu potpisom za japanski Kawasaki Frontale, ali je svjetsku slavu stekao nastupajući za portugalski Porto.

Iako je imao ponude velikih evropskih klubova on je uvijek birao bolje novčane ponude, pa je tako igrao za Zenit i kineski Shanghai Port, gdje je bio jedan od najplaćenijih fudbalera svijeta.

Odlični nastupi prošle godine su mu donijeli i poziv u reprezentaciju Brazila, ali nije dobio mjesto na Svjetskom prvenstvu. Za Karioke je ovaj iskusni fudbaler odigrao ukupno 49 utakmica i postigao je 11 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi