Bomba sa Otoka: Hulk stiže kod Adame Traorea!

Zamislite samo njih dvojicu skupa u timu

Bomba sa Otoka: Hulk stiže kod Adame Traorea!

S. Grebović

Prema posljednjim informacijama sa zimske transfer tržine dolazi jedna jako zanimljiva vijest, a to je da engleski prvoligaš Wolverhampton želi brazilskog napadača Hulka iz Shanghai SIPG-a.

Brazilac je karijeru započeo u mlađim kategorijama Sao Paola, nakon čega je dugi niz godina igrao u Japanu da bi ga Porto 2012. godine prvi put doveo u Evropu. U portugalskom velikanu je na 169 nastupa postigao 77 golova, pa ga je tim sa Dragaa prodao Zenitu za vrtoglavih 37 miliona eura.

I u Rusiji je pokazao šta zna, da bi na razočarenje svih ljubitelja fudbala Hulk odlučio svoju sreću da potraži u Kini, gdje nastupa i dan danas. Ostaje žal što ga nikada nismo gledali na velikoj sceni, u nekoj od najjačih liga, ali možda još uvijek nije kasno za to.

Dolaskom u Wolverhampton bi se proširilia kolonija igrača sa portugalskim maternjim jezikom, te bi bilo itekako zanimljivo gledati ga u timu skupa sa Adamom Traoreom, budući da obojicu krasi izuzetna fizička konstitucija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Brazilac se proteklih dana našao u središtu afere, jer je javno priznao da je ostavio ženu sa kojom je bio 12 godina u braku i da je sada u vezi sa njenom nećakinjom.

Top Komentari

eye of the tiger
U Kuriru nasli ovu informaciju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti