Humanitarna utakmica u Areni: Humane zvijezde i veterani NK Čelik igraju za Ajdina i Vedada
Organizatori utakmice pozivaju sve Zeničane, ali i ljude iz drugih gradova da se sutra odazovu u velikom broju i doprinesu liječenju dvojice mališana

Natupit će brojni sportisti, bivši košarkaši, nogometaši

Humanitarna utakmica u Areni: Humane zvijezde i veterani NK Čelik igraju za Ajdina i Vedada

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Zeničani su unazad nekoliko godina više puta organizovali humanitarne akcije, utakmice kako bi pomogli svojim sugrađanima, koji su bolesni i kojima je prijeko potrebna pomoć.

U nedjelju će opet Zenica biti mjesto, gdje će se okupiti brojni ljudi iz sporta, kulture, obićni građani, koji će u što većem broju i kupovinom ulaznica nastojati pomoći dvojici svojih sugrađana.

Riječ je o devetogodišnjem Ajdinu Žigonji, koji je rođen s dijagnozom rascjepa kičmene moždine, a operativni zahvati urađeni na tlu BiH nisu donijeli napredak u njegovom oporavku. Vedad Hadžić, petogodišnji je dječak, kojem je nedavno odstranjen tumor na mozgu, a njegovo zdravstveno stanje još nije u optimalnom stanju.

Grupa Zeničana na čelu s Aldinom Džidićem odlučila je pokrenuti inicijativu da organizuje ovu utakmicu, a sam Džidić, koji je i prije organizovao brojne humanitarne akcije, na današnjoj press konferenciji istakao je da su utakmicu odlučili da organizuju bez znanja roditelja, koje poznaju dugi niz godina, kako bi ih iznenadili, te im pokazali da oni nisu zaboravljeni i da uvijek imaju njihovu podršku, ali i ostalih Zeničana.

"Mi smo odlučili da organizujemo ovu utakmicu, zajedno i sa kolegama novinarima, priznajem da možda nije najbolji potez što odmah nismo rekli roditeljima, ali htjeli smo ih iznenaditi i pokazati svojim gestom da smo uz njih. Sutra će nastupiti ekipa "Humanih zvijezda" za koju će igrati: Škoro, Crnogorac, Bolić, Tuka, Mešanović, Glavaš, Musić, Horić, Opačak i mnogi drugi, te ekipa "Veterani" NK Čelik za koju će igrati: Brkić, Šabić, Salčinović, Kamberović, Tolja, Paškalj, Kavazović i mnogi drugi. Ovom prilikom pozivam sve Zeničane, ali i ljude iz drugih gradova da danas i sutra uzmu kartu, te daju svoj doprinos u liječenju dvojice heroja" kazao je Džidić.

Svoj doprinos ovoj manifestaciji dao je i Amel Tuka, viceprvak svijeta i najbolji sportista BiH.

"Ja neću mnogo pričati, ovdje je cilj da se svi odazovemo u što većem broju i da se pruži pomoć našim sugrađanima. Uvijek se rado odazovem ovim akcijama, nadam se da ćemo još jednom pokazati da smo svi zajedno kada treba pomoći našoj djeci, sugrađanima i da ćemo sutra poslati lijepu sliku. Nikome cilj ovdje nije nikakava promocija, nego nam je zajednički cilj oporavak djece, koja zaslužuju sve najbolje u svome životu", kazao je Tuka.

Ispred roditelja, prisutan je bio Jasmin Hadžić, inače fotograf brojnih medijskih kuća, koji nije mogao sakriti emocije.

"Možda zvuči foskula, ali sve vas volimo, iznenađeni smo ovim djelom naših prijatelja. Hvala vam svima, ne znam šta više kazati", kazao je kroz suze Jasmin Hadžić, otac malog Vedada.

Utakmica između Humanih zvijezda i veterana NK Čelik igra se sutra u zeničkoj Areni s početkom u 17:30. Ulaznice po cijeni od 5 KM mogu se nabaviti još u centru Zenice, zeničkoj Areni, te nekolicini kafića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi