Hummels: Kloppu ne trebaju veliki igrači da osvoji trofej

Danas debituje u Premier ligi

Hummels: Kloppu ne trebaju veliki igrači da osvoji trofej

S. Bošković

Defanzivac Borussije Dortmund Mats Hummels smatra da je njegov bivši trener Jurgen Klopp pravi čovjek za Liverpool.

Ovaj 48-godišnjak je na klupi Redsa zamijenio Brendana Rodgersa, a nakon toga je obećao da će donijeti minimalno jedan naslov prvaka Engleske na Anfield.

Nijemac je sa Dortmundom bio prvak Bundeslige 2011. i 2012. godine, a Hummels, kojeg je na Signal Iduna Park doveo upravo Klopp, smatra da je njegov bivši trener sposoban isto učiniti sa Liverpoolom.

"Uvjeren sam da Klopp može osvojiti ligu sa Liverpoolom. Dokazao je da mu ne treba veliki transfer budžet ili velika imena kako bi osvojio ligu", izjavio je Hummels za britanske medije, te dodao:

"Naravno da u Engleskoj postoje klubovi koji nemaju financijskih problema kad je u pitanju dovođenje igrača, ali on je u Dortmundu pokazao da je dovoljno pametan da se bori protiv toga. Možda se to neće vidjeti odmah, ali siguran sam da može parirati ostalima".

"On je pobjednik. Poznajem ga dobro i znam da njegov cilj nije izboriti samo Ligu prvaka. On će se boriti sa Manchester Unitedom, Manchester Cityjem, Chelseajem i Arsenalom za titulu i sposoban je to učiniti", zaključio je na kraju Hummels. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool se pred Kloppov prvi meč protiv Tottenhama Hotspursa nalazi na desetom mjestu prvenstvene tabele, te zaostaju šest bodova za vodećim Manchester Cityjem.

Redsi već 25 godina čekaju da ponovno postanu prvaci Engleske, a možda baš Klopp bude njihov spasilac.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.