Mats Hummels je Borussiji Dortmund u par sati napravio nezabilježeno: Prvo Edin Terzić, a onda...

Nevjerovatan potez njemačkog defanzivca

Mats Hummels je Borussiji Dortmund u par sati napravio nezabilježeno: Prvo Edin Terzić, a onda...

Admin Čaušević

U razmaku od par sati Borussija Dortmund je pretprila dva teška udarca. Sreća u nesreći je da se sve dešava dok nisu počele pripreme za novu sezonu pa će se finalista Lige prvaka imati kad oporaviti.

Edin Terzić je napustio klupu Borussije Dortmund. Uradio je to na gospodski način. Poručio je da je nakon deset godina došlo vrijeme za rastanak te da ekipi treba restart.

Međutim, prava pozadina odlaska je navodno žestoka svađa sa Matsom Hummelsom koji je svoj ostanak uvjetovao odlaskom Terzića. Iskusni defanzivac više nije želio raditi sa stručnjakom koji ima porijeklo iz Donjeg Vakufa.

Hummelsu se nije sviđala Terzićeva taktika i otvoreno ga je kritikovao, umalo je došlo i do fizičkog sukoba, ali ih je klupsko rukovodstvo bilo natjeralo da se pomire.

"Svi koji me znaju, znaju i to da sam imao razne borbe sa samim sobom zbog ove odluke u toku posljednjih nekoliko sedmica."

"Iako smo imali diskusije moja osjećanja se nisu promijenila. Uvijek Borussiji Dortmund želim sve najbolje i ovo nije zbogom, nego vidimo se kasnije", poručio je Terzić u svojoj oproštajnoj poruci.

Oglasi

I kada se činilo da odlazak Terzića znači odlazak Hummelsa par sati nakon trenerove ostavke i iskusni defanzivac je odlučio da napusti Žuto-crne.

Izvještaji iz Njemačke su takvi da je 35-godišnjak odlučio da ne produži ugovor što znači da je petljanja u trenerov posao Borussija u par sati ostala bez kapitena i šefa stručnog štaba.

"Bio sam bijesan jer sam bio mišljenja da Borussia Dortmund ne bi trebala igrati tako protiv bilo kojeg protivnika na svijetu", govorio je Hummels o igri viceprvaka Evrope u posljednjim kolima Bundeslige.

"Osjećao sam se uvrijeđeno što sam stajao na terenu u tom dresu. Tako inferioran u nogometnom smislu. Dvije utakmice protiv Stuttgarta i gostovanje u Leverkusenu. To je bilo kao barikadiranje s 11 ljudi".

Oglasi

Te kritike se uopšte nisu dopale Terziću koji je sve istrpio te je na kraju sezone odlučio sam otići kako ne bi naštetio svlačionici i timu.

Međutim, sada je i sam Hummels odlučio da napravi isto pa su čelnici Borussije primorani da traže kako vođu s klupe, tako i novog vođu na terenu pošto je i dugogodišnji kapiten Marco Reus napustio klub.

Inače, prema najavama iz Njemačke novi trener Borussije će biti Nuri Sahin koji je svojevremeno i sam igrao za Hummelsom, a do sada je asistirao Terziću.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se tiče defanzivca rekao je definitivno "ne" Saudijskoj Arabiji. Cilj mu je ostati u Evropi te navodno već ima ponuda iz Serije A.

Treba dodati da je Borussija minulu sezonu Bundeslige završila na petom mjestu te se u Ligu prvaka plasirala novom pravilu prema kojem dvije lige sa najboljim koeficijentom dobijaju dodatnog predstavinka u elitnom takmičenju.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Mrzim ovakve igrače koji se prave veći od kluba...ja bi to sve poslo u p.m....pretplaćen si da igraš i još se praviš pametan...ma mrš up.m
1 0
DamirS
Kao i obično lupate gluposti: kao prvo on nije kapiten nego Emre Can a kao drugo klub je taj koji je odlučio da mu ne ponudi produženje ugovora. Nađite nekoga ko priča njemački i neka vam prelista njemačke portale.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi