Huntelaar će moliti da mu u narednih 48 sati ne zazvoni telefon

Odlučuje se njegova budućnost

Huntelaar će moliti da mu u narednih 48 sati ne zazvoni telefon

Admin Čaušević

Budućnost Klaasa-Jana Huntelaara će biti odlučena u narednih 48 sati. 

Ovaj 36-godišnji napadač koji je svojevremeno nosio i dres Real Madrida u trenutnom ugovoru ima klauzulu prema kojoj će mu 1. aprila isti automatski biti produžen za jednu godinu.

Upravo iz tog razloga Huntelaar se nada da u naredna dva dana neće primiti poziv od klupskih čelnika jer to znači da bi i naredne sezone igrao na Amsterdam Areni.

"Još ne znam šta hoće u Ajaxu. Imali smo dogovor da se fokusiramo na sezonu i onda ćemo vidjeti šta dalje. Isto smo uradili prošle godine. Mislim da trebam formalno potpisati ugovor prije starta nove sezone", kazao je iskusni Nizozemac.

"Želi li Ajax da ostanem? Nemam pojma. Za mene su tri opcije. Da okončam karijeru, ostanem u Ajaxu ili tražim drugi klub."

U slučaju da dobije poziv to bi značilo da je Huntelaar već odigrao svoj posljednji meč u dresu populanik Kopljanika. Ako poziva ne bude to znači da će 37. rođendan dočekati u višestrukom prvaku Evrope.

Inače, Huntelaar je u dosadašnjem dijelu sezone na 32 utakmice zabio 10 golova i upisao tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi