Huntelaar se vratio u 'svoj' Ajax

Veliko pojačanje

Huntelaar se vratio u 'svoj' Ajax

Prvo pojačanje Ajaxa za sljedeću sezonu je 33-godišnji Klaas-Jan Huntelaar. 

Iskusni holandski napadač se vratio u Ajax nakon što je taj klub napustio 2009. godine, a kako je objavljeno na zvanično stranici, ugovor sa klubom iz Amsterdama je potpisao na jednu godinu. 

"Nije tajna da je Ajax moj klub. Ponosan sam što se vraćam. Ja sam osvojio sa Ajaxom sve trofeje, ali ne i prvenstvo, tako da je za narednu sezonu cilj jasan", izjavio je Huntelaar, prenosi klupska stranica.

Huntelaar u Ajax dolazi kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Schalkeom. 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Vrijedi podsjetiti da je, osim za Ajax i Schalke, kroz karijeru oblačio dresove Milana, PSV-a, Real Madrida, Heerenveena i Graafschapa. Za reprezentaciju Holandije je odigrao ukupno 76 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi