Veliki uspjeh: Igračice SFK 2000 među 32 najbolje ekipe u Evropi

Plasirale se u šesneastinu finala Lige prvaka

Veliki uspjeh: Igračice SFK 2000 među 32 najbolje ekipe u Evropi

E. Čaušević

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo pobijedile su danas u Zenici estonski Parnu sa 2:1 u susretu trećeg kola grupe 8 kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka za žene.

Ovom pobjedom bh. prvakinje su potvrdile prvo mjesto u grupi sa maksimalnih devet bodova i tako ostvarile plasman u 1/16 finala ovog takmičenja.

Parnu u devetoj minuti dolazi do prednosti kada se u gužvi u kaznenom prostoru SFK 2000 najbolje snašla Anastasia Shcherbachenia i sa desetak metara poslala loptu iza leđa Envere Hasanbegović. Jasna Đoković je u četiri minute kasnije odlično šutirala iz slobodnog udarca sa preko 25 metara, ali je golmanica Parnua Mari-Ann Ploompuu izbacila loptu u korner.

Merjema Medić je u 20. minuti šutirala sa ivice šesnaesterca, a Ploompuu je ponovo na visini zadatka. Đoković se u 26. minuti izborila za loptu u protivničkom kaznenom prostoru i sa 15 metara poslala loptu u mrežu za 1:1

U 30. minuti SFK preokreće rezultat u svoju korist. Đoković je izvela korner sa desne strane, a najviša u skoku bila je Aida Hadžić koja glavom postiže drugi gol za sarajevski tim.

Prve dvije šanse u drugom poluvremenu promašile su Tamara Bojat i Jasna Đoković, dok su i Estonke u 71. minuti imale dobru priliku, ali Shcherbachenia sa svega pet metara nije bila precizna i ostalo je 2:1 za SFK 2000 Sarajevo.

U drugom susretu grupe Vllaznia je sa 1:4 pobijedila Anenii Noi. SFK 2000 je kvalifikacije završilo na prvom mjestu sa 9 bodova ispred Vllaznie sa 6, Parnua sa 3 i Anenii Noia sa 0 bodova.

Žrijeb 1/16 finala biće obaljen u pretak, 17. avgusta u 14 sati u Nyonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi