Huseinbašić rekao 'zbogom' nogometu: Nisam Totti, ne trebaju mi ceremonije, hvala svima!

Odlučio se oprostiti

Huseinbašić rekao 'zbogom' nogometu: Nisam Totti, ne trebaju mi ceremonije, hvala svima!

S. Mlaćo

Nekadašnji član Zvijezde Gradačac, Bosna Mionice, Bratstva, Mladosti Donje Slatine, te bivši mladi reprezentativac naše zemlje Nermin Huseinbašić rekao je zbogom nogometu.

Huseinbašić je bh. nogomet prošao od najnižeg do najvišeg ranga, a u 39. godini odlučio se i zvanično oprostiti.

Aktivno je igrao 25. godina, a ističe da je odluku donio teška srca.

"Nakon 25 godina aktivnog igranja od najnižeg do najvišeg ranga bh. fudbala, teška srca, ali 39 godina na leđima uskoro i 40 red je bio da se oprostim...nisam htio ceremonije, nisam Totti, jednostavno odigraj utakmicu pobijedi i reci dosta...tako je i bilo, ali dosta zanimljivosti i slučajnosti je bilo baš jučer. Kao klinac znam da su me izvukli iz kuće jedva me mama i babo pustili da odem igrati prijateljsku utakmicu za FK Bosna gdje sam sada trener, mislim nekako da je bio mart 1996.g., kiša je padala a ja nisam imao kopačke pa sam igrao u patikama...i slučajnosti igrali smo protiv OFK Vida na Popovači, a jučer sam završio karijeru baš na Popovači u dresu OFK Vida.

Prvi zvanični nastup za kadete NK Zvijezda sam imao 25.04.1996., a jučer je bio 25.04.2021.g., tačno 25 godina fudbalske karijere i pobijedili smo 5:2 ,baš igra brojeva i slučajnosti...broj 10 sam nosio skoro cijelu karijeru 2x5 ili 5x2 je 10...inače sam uvijek imao svoje neke rituale i običaje, majicu sam nosio uvijek ispod dresa još ako pobijedimo onda istu nosim i narednu utakmicu, desnom nogom sam prvo izlazio da teren i prvo obuvao desnu kopačku pa lijevu, prvu sam vezao tri puta, drugu dva puta...uvijek sam želio pobijediti, ali nisam uvijek pobjeđivao. Za cijelu karijeru nisam nikad ispao sa ekipom u niži rang, a osvojio sam 2.kantonalnu, 1.kantonalnu sa Bosnom, sa Zvijezdom drugu federalnu i prvu federalnu i bio jedini domaći igrač koji je igrao Premijer ligu BiH i najduže se zadržao na Banji Ilidži a nisam imao menadžera", napisao je Huseinbašić, te dodao.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i u zatvorenom

"Imao sam ponuda da idem i vani, ali jednostavno mi se nije išlo. Imao sam dva nastupa za mladu reprezentaciju BiH i bio sam 2005. i 2007. godine najbolji sportista Grada Gradačca.
Hvala svima koji su me tokom moje karijere podržavali, a hvala i onima koji nisu jer baš oni su mi uvijek bili motiv, kao i suparnici na terenu, poštuj svakoga ali sebe i svoju ekipu najviše, hvala i svim mojim i protivničkim igračima s kojima sam igrao i protiv kojih sam igrao, kao i svojim trenerima od kojih sam dosta naučio, nek mi oproste ako sam nekad nekoga uvrijedio jer dok sam igrao davao sam svoj maksimum pa nekad i prelazio granice toga kako bih došao do pobjede. Hvala i puno sreće želim i svim ekipama u kojima sam igrao, jer nakon profesionalne karijere imao sam volju igrati za male klubove jer znam koliko ljudi u tim sredinama vole svoje klubove i tako da sam bio i tu sretan. Ustvari, sretan sam kad god sam sa svojom prvom ljubavi, a to je lopta, bila, jeste i ostat će, ali u nekom drugom obliku".

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pinglewood
Kakva crna ceremonija??? Čuj Totti... Mogli su ti samo igranku il ringišpil organizovati, vidi gdje si igrao!
4 5
Pinglewood
Auuu koji ljubitelji NK Zvijezde, među kojima izgleda i dotični gospodin. Šta se ložite totijevci :)
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi