Jedna od opcija: Husref Musemić po peti put sjeda na klupu FK Sarajevo?

Igman bi ostao bez trenera

Jedna od opcija: Husref Musemić po peti put sjeda na klupu FK Sarajevo? · Saznajemo

E. Ganibegović

FK Sarajevo ostao je bez trenera nakon smjene Mirze Varešanovića, a vrlo je realna opcija da na klupu velikana s Koševa dođe Husref Musemić.

Nakon što je FK Sarajevo ispao od gruzijskog Torpeda u prvom pretkolu Konferencijske lige, došlo je do sporazumnog raskida saradnje sa šefom stručnog štaba, Mirzom Varešanovićem.

Sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine počinje za vikend i nema se vremena za gubljenje, te Sarajevo uskoro mora pronaći novog trenera.

Ambicije kluba nakon odrađenog prijelaznog roka u kojem su dovedena neka zvučna imena poput Viverosa i Penarande su sigurno napad na oba trofeja, te se mora pronaći trener koji ima kapacitet da na Koševo te trofeje i donese.

Tako u FK Sarajevo ozbiljno razmatraju vraćanje Husrefa Musemića koji bi tako ovaj klub preuzeo po peti put u svojoj karijeri.

Oglasi

Musemić je trenutno trener Igmana iz Konjica kojeg je ostavio u ligi prošle sezone, a ukoliko napusti ovaj klub prva opcija je ostanak Dženisa Ćosića, dosadašnjeg pomoćnika Husrefa Musemića.

Kao potencijalni pomoćnik u stručnom štabu se u pojedinim medijima spominje Vule Trivunović, no kako je potvrđeno za SportSport.ba, još uvijek do kontakta s njim nije došlo. 

Ukoliko stigne na Koševu, Husrefu Musemiću će to biti čak peti mandat u FK Sarajevo. Prvo je radio kao pomoćnik kod Nermina Hadžiahmetovića krajem 20. vijeka, da bi onda samostalno vodio Sarajevo na 42 utakmice od jula 2002. do septembra 2003. godine. 

Sarajevo ponovo preuzima u januaru 2005. godine i do juna 2008. vodi 83 utakmice. Naredni put je stigao u martu 2013. godine i zadržao se do decembra iste godine, te vodio 35 utakmica.

Posljednji mandat imao je od augusta 2017. godine do decembra 2019. kada je smijenjen u trenutku kada je klub bio na prvom mjestu Premijer lige BiH, a u tom periodu vodio je 96 mečeva. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Sarajeva, u trenerskoj karijeri vodio je još Olimpik, tuzlansku Slobodu, kakanjsku Mladost, Tuzla City i sada Igman iz Konjica. 

Treba svakako istaći i to da je sa Sarajevom dva puta osvajao Premijer ligu BiH i dva puta Kup, dok je s Olimpikom 2009. godine bio prvi u Prvoj ligi FBiH i izborio promociju. 

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vukodlak
Ako zeli dobro sebi i svojoj porodici, nece preuzet tim. Jer zasto bi sebi u ovim godinama i sa zavidnom karijerom dopustio da mu nakon par losih rezultata neki "rođeni sarajlija" psuje majku, zenu i djecu pa da zaradi jos jedan bajpas. On je legenda i ne treba mu jos jedno ponizavanje od kluba kojem je sve dao.
8 0
PRESEDAN
Imaš li obraza usro plačljivi,frajer isto gripa samo se vraća,Mirviću degenu,daj mu ugovor na 5+3 godine.
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi