Musemić i zvanično opet u Premijer ligi!

Novi angažman za iskusnog stručnjaka

Musemić i zvanično opet u Premijer ligi! · Zvanično

Admin Čaušević

Husref Musemić se vraća na premijerligaške stadione pošto će na proljeće ponovo raditi u elitnom rangu bh. fudbala. 

Musemić je od danas i zvančno novi trener Igmana iz Konjica, a na proljeće će imati samo jedan cilj - zadržati ekipu u Premijer ligi.

SportSport.ba je ranije ovog mjeseca najavio mogućnost dolaska trofejnog stručnjaka na klupu Igmana što se na kraju i desilo.

Iz konjičkog kluba su samo kratko saopštili da je 62-godišnjak preuzeo ekipu i nisu otkrili više detalja, odnosno dužinu dogovorene saradnje.

Igman je iza sebe ima solidnu jesen. Ekipa predvođena Adnanom Elezovićem je imala dobrih partija, ali je svejedno završila na dnu tabele.

Oglasi

Presudan za trenersku promjenu je bio niz od pet utakmica bez pobjede među kojim su stigli i porazi protiv direktnih rivala Slobode i Igmana.

Debitant u Premijer ligi proljetni dio sezone počinje sa 17 bodova i jasno je dao ovaj tim čeka grčevita borba za opstanak. 

Musemić je praktično cijelu trenerku karijeru u Premijer ligi, uglavnom je vodio klubove iz vrha tabele pa će biti interesantno kako će se snaći u sitauciji kada se bori za opstanak.

Nema sumnje da će iskusni stručnjak svojom karizmom i kvalitetom te znanjem donijeti pozitivan šok u Igman pa se u Konjicu sada mogu nadati opstanku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Većinu trenerske karijere je proveo u Sarajevu gdje je imao čak pet različitih trenerskih mandata. Još je vodio ekipe Slobode, Tuzla Cityja, Olimpika, Čelika i Mladosti. 

Debi, barem kada su u pitanju takmičarski mečevi, Musemić će na klupi imati protiv starog znanca - sarajevskog Željezničara.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
na šta pade kuća petrovića ...
3 12
Ars1946
Naprijed Usrefe, konačno si našao klub svog kalibra. Daleko ti kuća bila od Koševa i Haseta...
3 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti