Musemić i "škakljivo" pitanje: "Ne znam, ne želim o tome pričati..."

Igman je slavio nad Leotarom

Musemić i "škakljivo" pitanje: "Ne znam, ne želim o tome pričati..."

A. Čaušević

Igman je napravio veliki korak ka opstanku u ligi nakon što je golovima Mirsada Ramića pobijedio direktnog rivala za opstanak, ekipu Leotara. Konačan rezultat na Gradskom stadionu u Konjicu glasio je 2:0. 

Dvostruki strijelac za veliki trijumf Igmana nad Leotarom bio je Ramić koji je oba puta mrežu gostiju iz Trebinja tresao u drugom poluvremenu.

"Znali samo da će Leotar pokuašti nešto iz tranzicija. Imali su šansu preko Aćimovića, prvo poluvrijeme je bilo za zaborav. Napravili smo izmjenu, ubacili smo Bodula koji je imao temperaturu i na kraju mislim da smo zasluženo pobjedi", rekao je Husref Musemić u prvoj reakciji nakon pobjede.

Trofejni stručnjak je u Igman doveden da ostvari opstanak. Kolege s Arenesporta je zanimalo da li je današnjom pobjedom osigurana elita i naredne sezone.

Uslijedio je odgovor Musemića koji je još jednom pokazao koliko je iskusan, ali i fokusiran na sve što slijedi.

"Ne znam, me želim o tome pričati, ostala su još tri kola, devet bodova je u igri. Najbitnije je da smo pobijedili", kazao je jedan od najboljih trenera u historiji Premijer lige.

Oglasi

Sa druge strane trener Leotara Marko Maksimović se požalio na teške uslove u kojim rade njegove izabranice, ali se nada opstanku.

"Znali smo protiv kakve ekipe igramo, dobro su vođeni, sa puno vrhunskih pojedinaca. Sve je onako kako treba da bude. Tražili smo prilike iz kontri i polukontri. Imali smo neke situacije, preko Aćimovića, i neke povrede. Te su na stvari poremetile. Falilo nam je visine i to je Igman iskoristio."

"Nemam šta momcima zamjeriti, znam da radimo i u koliko teškim uslovima radimo, međutim u posljednja tri kola trebamo dati sve od sebe da osiguramo opstanak."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa sedam bodova u posljednja tri kola Igman je skočio na 8. mjesto i sada ima četiri boda viška u odnosu na zonu ispadanja, dok je Leotar ostao posljednji.

U narednom kolu Igman gostuje Veležu, dok će Leotar posljednji voz za opstanak hvatati na Policama protiv Tuzla Cityja.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zgembo.popuslic
Digo i Vico ruke od Leotara jer izgleda nemaju para za premijer ligu pa im je mozda bolje da ispadnu i malo se konsoliduju. Ako slucajno i ostanu dobro i jest
0 1
Delegat
Cuj njegove izabranice a sta moramo sve citati jbt
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti