Mirsad Ramić lansirao Igman prema ostanku u ligi, a Leotar gurnuo u duboki ponor!
S dva pogotka Mirsad Ramić je donio pobjedu Igmanu koja će se možda ispostaviti i kao ključna u borbi za ostanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Sjajni napadač Igmana odlučio možda i meč sezone

Mirsad Ramić lansirao Igman prema ostanku u ligi, a Leotar gurnuo u duboki ponor!

Eldar Ganibegović

U okviru 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Konjicu su se sastali Igman i Leotar. Bila je to jedna od ključnih utakmica za oba tima u borbi za ostanak u ligi, a na kraju je na krilima nevjerovatnog Mirsada Ramića Igman slavio s 2:0.

Prva velika šansa u 11. minuti i to za goste. Aćimović je prošao, nesebično uposlio Šipovca koji nije dobro pratio, pa je propala sjajna šansa.

Igrala se 32. minuta kada je Šipovac igrao rukom potpuno bespotrebno ispred Ćemana i dobio žuti karton. Ovo je bitno zbog još jednog detalja iz drugog poluvremena. To je bilo uglavnom to u lošem prvom poluvremenu, a na početku drugog velika konfuzija. 

Darko Bodul je zaigrao odmah na početku drugog dijela, ali se onda ispostavilo da izmjena nije zvanično napravljena. Nakon toga je glavni sudija ove utakmice, Irfan Peljto, uputio Bodula da napusti teren kako bi se izmjena izvršila.

Jakupović je ostao u svlačionici, a Darko Bodul se nakon svega vratio na teren, dobio žuti karton, pa odigrao odličnih 45 minuta. 

Poveo je Igman u 60. minuti. Izveden je korner, Bodul je šutirao, a odbijenu loptu pokupio je Mirsad Ramić i postigao pogodak za veliko slavlje domaće publike.

Oglasi

Plesao je tu Ramić po ivici ofsajda. Zaista je teško procijeniti da li ga je bilo, a i pogled pomoćnom sudiji bio je zaklonjen jer je ispred njega stajao jedan domaći fudbaler.

Opis nije dostupan.

Šest minuta kasnije opet Šipovac. Ovaj put je u duelu s Mahmićem pokušao iznuditi penal, nije na to nasjeo Irfan Peljto, te mu je pokazao drugi žuti karton i put ka svlačionici. 

Nakon toga danas sjajni Bodul kreirao je po šansu Boji i Ramiću, no Petar je promašio, a Mirsadu je odbranio Puletić. Zato nije u 82. minuti.

Korner za Igman je izveo Duraković. Bila je to visoka lopta na drugu stativu. Padala je u petercu, a to Ramić ne propušta i pogađa za konačnih 2:0. 

Oglasi

Moglo je u 90. minuti biti i 3:0, ali se istakao golman gostujuće ekipe, te je zaustavio pokušaje Hrelje i Bodula.

Igman će nakon ovog kola biti osmi s 33 boda, četiri više od zone ispadanja gdje je Sloboda s 29 i Leotar posljednji s 28 bodova.

Naredno kolo Igmanu donosi gostovanje kod Veleža, dok će Leotar na domaćem terenu hvatati zadnju slamku spasa protiv Tuzla Cityja. 

Mirsad Ramić je postigao 16. i 17. gol u Premijer ligi ove sezone i jedini mu je peh što igra u eri Nemanje Bilbije koji je neprikosnoven i nalazi se s 23 pogotka na prvom mjestu liste strijelaca. Iza njih slijede Vukoja (Široki Brijeg), Haskić (Velež) i Mrkaić (Borac) sa po deset pogodaka. 

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 30. kolo:

Igman - Leotar 2:0 (Ramić 60', 82')

FK Igman: Ćeman, Duraković, Drljević, Hrelja, Hebibović, Dupovac, Denković, Mahmić, Jakupović, Bojo, Ramić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Leotar: Puletić, Karić, Prusina, Čubrilo, Milić, Šipovac, Aćimović, Đajić, Cmiljanović, Čavić, Georgiev.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Neka Sabrija Topalović pogleda kako utakmicu, veoma bitnu za obje ekipe, sa bezbroj prekršaja vodi jedan gospodin Irfan Peljto i podijeli dosta žutih pa i crveni karton i na kraju mu svi igrači pruže ruku!!!! Neka gleda i neka uči!!!
2 2
user1655831611
Čestitke Igmanu na opstanku u ligi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi