Husrefov povratak i treća (ne)sreća?

Musemić opet protiv Celtica

Husrefov povratak i treća (ne)sreća?

E. Škorić

Žrijeb u Nyonu odlučio je da FK Sarajevo dobije najtežeg mogućeg rivala u prvom pretkolu Lige prvaka.

Iako su potencijalni rivali bili i Qarabag, Sheriff Tiraspol, Slovan Bratislava i Dudelange, Sarajevu se 'desio' Celtic. Prvak Škotske svake sezone igra važnu ulogu u Evropi, rijetko propušta grupne faze i sve osim prolaza Celtica bilo bi ravno čudu.

Sarajevo nema sreće posljednjih sezona i uglavnom za protivnike dobija velike timove, ali se na Koševu nadaju da ih neće zadesiti ponovo nešto kao protiv Atalante prošle sezone.

Husref Musemić se u Škotsku vraća nakon punih 30 godina. Šef stručnog štaba Sarajeva je igrao u sezoni 1989/90 za Hearts, a imao je priliku da dva puta igra protiv Celtica, piše facebook stranica Bordo vremeplov.

On je u dresu Heartsa prvi nastup imao upravo protiv Celtica u prvom kolu škotske Premier lige, kada je Celtic slavio s 3:1, a Husref s devetkom na leđima odigrao 90 minuta.

Osamnaest dana kasnije je protiv Celtica igrao u škotskom Liga kupu i opet je Celtic bio bolji. Igralo se 120 minuta, a nakon penala je Celtic prošao dalje. Husref je i tada odigrao cijeli meč.

Kao igrač Hearts je na 10 mečeva postigao četiri gola, a u zimu 1990. godine vratio se u Sarajevo.

Kasnije će postati najtrofejniji trener u historiji Sarajeva i evo poslije 30 godina opet će biti nasuprot Celtica, samo sada u ulozi trenera. Treća sreća za Husrefa? Ko zna...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kada su danas izvučeni parovi prvog pretkola Lige prvaka, škotski mediji su odmah u prvi plan gurnuli Musemića, naglasivši da je igrao u Heartsu. O Sarajevu u Škotskoj ne znaju puno, tek da su veliki favoriti, ali to više nije nikakva tajna.

Inače prvi meč se igra na Koševu 9. ili 10. jula, a revanš sedam dana kasnije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

djetesadrine
Papak sta se javljas iz zenice nemas pojma pa vi ni za sto godina necete igrat kvalifikacije a kamoli sta drugo
14 0
AmerZE1990
Boriš se citavu sezonu da budes prvak i da igras u lp i onda izvuces celtik i kontas u sebi bolje da smo 7 bili hahaha samo da ne obrukamo Drzavu BiH
0 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi