"Hvala Bogu pa je moj sin uspio otići iz Rome"

Gerson igra odlično od povratka u Brazil

"Hvala Bogu pa je moj sin uspio otići iz Rome"

Mladi veznjak, Gerson, je upisao samo 42 nastupa za Romu u periodu od 2016. do 2019. godine prije nego što se vratio u rodni Brazil i potpisao sa Flamengom.

Sa Flamengom je za kratko vrijeme uspio osvojiti dva velika trofeja, brazilski šampionat i Copa Libertadores.

Inače, Gerson je kao veliki potencijal 2016. godine u transferu ukupno vrijednom preko 18 miliona eura iz Fluminensea prešao u Romu.

Bio je to očigledno pogrešan potez Brazilca. Sada je o transferu i vremenu u Romi govorio Gersonov otac i menadžer Marcao.

"Već smo završili sve sa Barcelonom, ali oni su namjeravali platiti samo 8 miliona eura, a kako je Fluminenseu novac bio prijeko potreban, odlučili smo se za dogovor sa Romom, s obzirom da su oni ponudili 16 miliona", rekao je Marcao za Yaoo Esportes, pa nastavio:

"Željeli su da potpiše za pravog menadžera. Nismo mogli čak ni pronaći kuću da se uselimo. Boravili smo u hotelu tri mjeseca... Kada god bismo pokušali iznajmiti neku kuću, morali smo razgovarati sa jednim biznismenom čije ime sada ne želim ni izgovoriti. Uspjeli smo pronaći rješenje tek kada smo razgovarali sa Tottijem i uzeli jedan od njegoih stanova".

"Sjećam se da je Gerson postigao dva gola protiv Fiorentine, ali nakon toga više nikada nije igrao... Jednom su ga natjerali da igra na krilu, a da nije nikako trenirao za to. Željeli su da markira Higuaina. Hvala Bogu što smo uspjeli otići iz Rome", poručio je otac brazilskog fudbalera.

Gerson igra odlično od dolaska u Flamengo i sada se ponovo priča o njegovom mogućem povratku u Evropu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Niko do sada nije znao za interes Arsenala, ali sada kada sam vam to rekao, znat će svi... Borussia Dortmund i Tottenham ga također prate, ali za sada je riječ samo o upitima", istakao je Marcao.

Inače, Flamengo je ljetos za Gersonov transfer platio blizu 12 miliona eura.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi