Roma želi dovesti Keana, ali u Evertonu iznenađeni ponudom Vučice

Posudba, pa razmjena igrača?

Roma želi dovesti Keana, ali u Evertonu iznenađeni ponudom Vučice

Endin Čaušević

Italijanski mediji objavili su jučer da bi se Moise Kean mogao vratiti u Italiju na kraju ove sezone.

Kean je prošlog ljeta napustio Juventus i odlučio je potpisati za Everton, ali mu u engleskom klubu ne ide baš najbolje. Everton je za mladog napadača izdvojio skoro 30 miliona eura, ali je on na 26 mečeva zabio sam jedan gol.

Ovaj 20-godišnjak nedavno je bio u centru skandala nakon što je organizovao zabavu tokom kućne izolacije što je dodatno uzdrmalo njegov status na Goodisonu.

Mediji u Italiji pišu da se Kean želi vratiti kući, a interes za njega pokazala je Roma. Kako prenosi Calciomercato Roma i Everton dogovaraju zanimljivu razmjenu igrača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, Kean bi stigao u Romu, a u suprotnom pravcu otišao bi Justin Kluivert, no tek nakon dvije godine. Vučica je predložila da Kean dođe na dvogodišnju posudbu, a potom bi bili obavezni da otkupe njegov ugovor ili da u transfer uključe Kluiverta.

Čelnike Evertona iznenadila je takva ponuda, ali još uvijek se nisu oglašavali i u Romi imaju nadu da bi Kean mogao na ljeto doći na Olimpico. Interes za Keana pokazali su još Napoli i Milan, no čini se da Roma ima najbolje šanse da ga dovede.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi