Hvalite me usta moja: Miranda smatra da je najbolji defanzivac u Italiji

Pretjerano ili realno?

Hvalite me usta moja: Miranda smatra da je najbolji defanzivac u Italiji

Brazilski fudbaler i defanzivac Intera Miranda smatra da je najbolji igrač u Seriji A na svojoj poziciji. 

Ovaj 33-godišnji fudbaler je od 2015. godine član Intera, a prije toga je nastupao za Atletico Madrid s kojim je igrao i finale Lige prvaka. Dva mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji Miranda se nameće selektoru Brazila Titeu s tvrdnjom da je on najbolji defanzivac u Seriji A.

"Kada govorimo o iskustvu, ali ne samo o tome, mislim da sam ja najbolji defanzivac u Seriji A. Mislim da sam ja kompletan paket defanzivca, jer imam i tehniku i brzinu. Kada govorimo o stvarima koje nemaju veze sa igrom, veoma sam miran i uvijek razmislim prije nego što bilo šta uradim. Tako radim i na terenu", rekao je Miranda i nastavio:

"Stalno razgovaram sa Lucianom Spallettijem, tokom treninga i video analiza. Sviđa mi se on kao trener, uvijek želi da pobijedi, baš kao ja. Najbolja utakmica koju sam doživio u Interu je ona protiv Milana kada smo pobijedili 3:2. Bio je to sjajan meč, a uvijek je sjajno pobijediti u derbiju".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Miranda je tokom ove sezone odigrao 29 utakmica u Seriji A. Za reprezentaciju je odigrao 44 meča i očekuje se da će biti član ekipe na Svjetskom prvenstvu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi