I Amerikanci počinju trošiti milione  na fudbalere
Foto: EPA

Argentinski fudbaler novi rekorder MLS-a

I Amerikanci počinju trošiti milione na fudbalere

Midhat Šljivak

Glavna priča svakog prelaznog roka u prethodnih nekoliko godina svakako su kineski timovi koji izdvajaju ogroman novac za dovođenje vrhunskih fudbalera u svoje redove.

Tako je u posljednjih nekoliko sezona dobar dio istinskih zvijezda odlučio je da prihvati ogroman novac i da zaigra u Kini, a pored ove zemlje česta destinacija fudbalera koji su na zalasku karijere postale su i Sjedinjene Američke Države.

Ipak, čini se kako su i Amerikanci odlučili da dovode sve mlađe fudbalere. Tako je prije nekoliko dana napravljen najveći transfer u historiji MLS lige, a napravila ga je ekipa Atlanta Uniteda.

Doveli su 18-godišnjeg Argentinca Ezequiela Barca iz ekipe Independientea, a platili su ga čak 15 miliona dolara, što je apsolutni MLS rekord. Prethodno je najskuplji fudbaler bio Michael Bradley, kojeg je Toronto platio 10 miliona dolara.

Mlada nada argentinskog fudbala je MLS izabrala ispred nekoliko evropskih klubova. Presudio je poziv Tate Martina, koji sa klupe predvodi tim iz Georgije i Barco je odlučio da karijeru nastavi u SAD.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi