I Dilaver se otisnuo u raj za bh. fudbalere!

Napustio Dinamo

I Dilaver se otisnuo u raj za bh. fudbalere! · Zvanično

A. Čaušević

Emir Dilaver više nije član zagrebačkog Dinama nakon što je danas stigla i zvanična potvrda njegovog trajsfera u raj na zemlji za bh. fudbalere.

U posljednje vrijeme učestali su transferi bh. fudbalera u Tursku, a u toj zemlji karijeru je odlučio da nastavi i Dilaver.

Iz Turske su danas stigle i zvanične potvrde kako je odlični štoper potpisao trogodišnji ugovor sa Rizersporom koji se takmiči u Superligi.

Ovaj 29-godišnjak je igrao sjajno u dresu Modrih, posebno pod vodstvom Nenada Bjelice. Zagrebački klub će za ovaj transfer prema nezvaničnim informacijama inkasirati milion eura.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, u Rizesporu koji je novu sezonu otvorio sa dva poraza trenirat će ga hrvatski trener Stjepan Tomas pa će mu period adaptacije sigurno biti lakši.

Dilaver se tako priključio koloniji bh. fudbalera u Turskoj. Od ranije u toj zemlji igraju Edin Višća, Ibrahim Šehić, Deni Milošević, Haris Hajradinović, Irfan Hadžić, Ajdin Hasić, Faris Zubanović, Ervin Zukanović i drugi.

Top Komentari

milanribar
22 bh fudbalera igraju u prvoj i drugoj turskoj ligi.
6 0
Bulle
Sto da ne, dobra lova, klima extra, uslovi fantasticni :)
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi