I Engleska će uskoro dobiti stadion koji će imati "žuti zid"

Stadion Dortmunda im bio inspiracija

I Engleska će uskoro dobiti stadion koji će imati "žuti zid"

E. Čaušević
Teme:

Stadion Borussije Dortmund poznat je po tribini na kojoj se nalaze najvatreniji navijači ovog kluba "žuti zid" koja je najveća tribina u Evropi.

Južna tribina na Signal Iduna Parku ima kapacitet od čak 25.000 mjesta, a žudi zid je inspiracija Everton koji uskoro planira renovirati svoj stadion. Američki arhitekta Dan Meis je izjavio da će navijači Evertona u budućnosti dobit tribinu koja će biti slična žutom zidu.

"Ne znamo još uvijek konačni kapacitet novog stadiona, ali tribina gdje će biti navijači Evertona imat će između 12.000 i 15.000 mjesta. Neće biti velika tribina kao u Dortmundu, ali sigurno da će dati stadionu neki poseban 'šmek", rekao je Meis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi