Nezaustavljivi su: City se prošetao Goodisonom
Foto: premierleague.com

Novi trijumf ekipe Pepa Guardiole

Nezaustavljivi su: City se prošetao Goodisonom

M. Šljivak

Manchester City lagano u 32. kolu Premiershipa savladao na gostovanju ekipu Evertona sa 1:3 i tim Pepa Guardiole samo čudo može zaustaviti na putu ka tituli prvaka.

Gostovanje na Goodison Parku prošlo je lakše od očekivanog. Everton nije mogao ništa u ovom duelu, a pobjednik se znao već nakon prvih 45 minuta.

City dobro otvara meč i u četvrtoj minuti prekrasnim pogotkom Sanea dolaze do prednosti od 0:1.

Već u 12. minuti novi gol u mrežu domaćeg tima. De Bruyne je poslužio Gabriela Jesusa, a ovaj pogađa za 0:2.

Na novi gol u mreži Jordana Pickforda čekalo se do 37. minute. David Silva bježi odbrani Evertona, uposlio je Sterlinga, a ovaj pogađa za uvjerljivih 0:3.

Sve što je Everton u ovom meču napravio je gol Bolasieja u 63. minuti za konačan rezultat meča od 1:3.

City je ponovo na 16 bodova prednosti ispred gradskog rivala Uniteda i samo ih čudo može spriječiti da dođu do pete titule prvaka Engleske.

Premiership, 32. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton - Manchester City 1:3

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi