I Lionel Messi biranim riječima ispratio Ikera Casillasa u penziju

Zvanični kraj velike karijere

I Lionel Messi biranim riječima ispratio Ikera Casillasa u penziju

Legendarni španski golman Iker Casillas je jučer i zvanično otišao u penziju.

Jedna od "ikona" Real Madrida, španskog fudbala, pa i Porta u kojem je priveo kraju svoju karijeru je odlučio da je vrijeme za odmor od golmanskih rukavica, a nakon što je zvanično otišao u penziju počele su pristizati stotine poruka njegovih bivših saigrača, saradnika, ali i rivala.

Oglasio se o Ikerovoj penziji i Lionel Messi, sa kojim je Iker Casillas svojevremeno vodio velike bitke na terenu i kojeg je uvijek cijenio, pa ga tako jednom prilikom nazvao i najboljim s kojim se suočio na terenu.

I Lionel Messi je biranim riječima ispratio Ikera u zasluženu fudbalsku penziju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Iker danas odlazi u penziju, ali on je davno ušao u historiju fudbala, ne samo zato što je jedinica za veličinu u LaLigi, nego i zato što je uspio osvojiti sve na međunarodnom nivou", rekao je Messi za AS, pa se obratio "direktno" legendarnom čuvaru mreže:

"Ti si spektakularan golman i bilo je jako teško imati te za protivnika, ali pogledam li unazad mislim i da je to bilo poprilično lijepo rivalstvo koje nas je natjeralo da dajemo sve od sebe kada bismo igrali jedan protiv drugoga".

Promo

Top Komentari

AmarSahi
Baš se pitam kako će biti kad se Buffon za jedno 5-6 godina umirovi
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi