I NK Vis Simm-Bau ima svog Buffona: Oproštaj Sejmenovića u sjajnoj atmosferi

Na stadionu Grabovac proslavljen plasman u Drugoj ligi FBiH

I NK Vis Simm-Bau ima svog Buffona: Oproštaj Sejmenovića u sjajnoj atmosferi

Jučer je u naselju Kosova pored Maglaja odigran susret zadnjeg kola Kantonalne lige NS ZDK, a domaći NK Vis Simm-Bau je odmjerio snage sa ekipom Nemile.

Na stadionu Grabovac je viđen remi (1:1), a domaći navijači su još jednom pokazali da se i na utakmicama nižih liga, u manjim sredinama, može napraviti sjajna fudbalska atmosfera.

Zadnje kolo Kantonalne lige NS ZDK je označilo i početak slavlja NK Vis Simm-Bau i domaćih navijača, popularnih Gromova, s obzirom da je izboren plasman u Drugu ligu FBiH - Centar.

Jučerašnju utakmicu je obilježio i oproštaj dugogodišnjeg golmana domaće ekipe, 36-godišnjeg Jasmina Sejmenovića. Naime, ovo je bila posljednja utakmica na kojoj je iskusni Sejmenović stajao među stativama gola NK Vis Simm-Bau, a on se u 36. minuti susreta uz gromoglasne aplauze i ovacije i zvanično oprostio od dresa ovog kluba.

Sejmenovića je tada napustio igru, a zamijenio ga je Muhamed Dehić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi